Followers

Loading...

Popular Posts

Powered by Blogger.

Template By INTERIOR

Sunday, January 31, 2010

Architecture of Museum

Located in the cultural district of Matucana in Santiago, Chile, Estudio America a Sao Paulo supported creator have completed architecture cultural antiquity of Memory Museum. The design is a clean volume, on which every effort has been put into the structure, cantilevering between two ponds on which a line of dominate on the base make the volume gravitate. Finishes are simple, with no pretension. Under the volume, a big dominate welcomes visitors, who pass by a small lobby before entering the triple-height inside the container, with the different aggregation spaces. Circulations go on the perimeter, from where the perforated copper wound offers a amend view of the outside.

Architecture of Museum

Architecture of Museum
Architecture of Museum
Architecture of Museum
Architecture of Museum
Architecture of Museum

Architecture of Museum

Located in the cultural district of Matucana in Santiago, Chile, Estudio America a Sao Paulo supported creator have completed architecture cultural antiquity of Memory Museum. The design is a clean volume, on which every effort has been put into the structure, cantilevering between two ponds on which a line of dominate on the base make the volume gravitate. Finishes are simple, with no pretension

Park Recreation Building

Located in South San Francisco, Marcy Wong & Donn Logan Architects have completed the simple 6,400-square-foot Orange Memorial Park Recreation Building. The building organisation is an airy, light-filled multi-purpose room for cultural, recreational, celebratory, and educational activities. The visual transparency of the glazed facade on three sides connects the inner expanse with surrounding patios, merging indoor and exterior activities.

The designers wanted the environmental features of the send to lend strong architectural countenance to the building. Most essential in this affectionateness are the siting of the send with affectionateness to solar orientation, the deep overhangs and sunshades, and the abundant sun-protected fenestration that provided natural day-lighting and views. As a result of the building’s siting, architectural design, lighting organisation and mechanical engineering, this project’s forcefulness performance is 15.2% better than what is mandated by California’s demanding forcefulness efficiency cipher standard. This qualified the city as the owner to receive a monthly motivator of thousands of dollars from PG & E. The project’s site forcefulness use intensity (calculated using EPA’s Energy Star Target Finder tool) is 55.9 kBtu/Sf.Ft./Yr. Comparing to the national cipher of 65 kBtu/Sf.Ft./Yr for “Public Assembly – Recreation” use, the proportionality of forcefulness change is 14%.

Park Recreation Building

The Activity Pavilion is served by four, broad efficiency roof top AC units, with expose lateral economizers and CO2 sensors for improved indoor expose quality. A modular approach allows selective use of units to match edifice program needs. Fabric ductwork “socks” (where glad yellow/orange complements the interior wood) distributes expose with continuous perforated expose slots providing a plan free flowing environment. Ductless separate systems serve each office and provide curb by individual occupants.

Low-emitting materials – paints, coatings, adhesives, and sealants with low VOC, and laminate and fiberboard with no additional formaldehyde – minimize indoor expose contaminants. The lustrous concrete slab serves as the ended story surface, thusly reducing touchable use, and resulting in a story that is highly durable, cushy to maintain, and of VOC-free emissions. A broad proportionality of fly-ash is specified for the foundation concrete; other touchable choices with broad recycled content include recycled glass countertops and aluminum. The buildings were sited to preserve an existing Magnolia tree grove. The roof has a modify coating to reduce the modify island effect. Bio-swales treat run-off from the patios and ball courts.

Park Recreation Building
Park Recreation Building
Park Recreation Building
Park Recreation Building
Park Recreation Building

Park Recreation Building

Located in South San Francisco, Marcy Wong & Donn Logan Architects have completed the simple 6,400-square-foot Orange Memorial Park Recreation Building. The building organisation is an airy, light-filled multi-purpose room for cultural, recreational, celebratory, and educational activities. The visual transparency of the glazed facade on three sides connects the inner expanse with surrounding

Green Building International

Located in Dezhou – China, this is the biggest solar powered sundial building. This is naif antiquity design for conference and exhibition center. Green ideas hit been applied throughout the construction. The external structure of the antiquity utilised exclusive digit percent of the steel utilised to create the Bird’s Nest. Advanced roof and wall insulation mean forcefulness fund 30 percent higher than the domestic forcefulness saving standard.

Green Building International

With 75,000 square meter (807,293 square feet) the building edifice includes exhibition centers, scientific research facilities, meeting and training facilities, and a hotel. It’ll be a showcase of solar design, solar desalination, and, of course, about 50,000 square-feet of solar panels on the exterior. The conference edifice is questionable to be about 30% more economical than China’s domestic standard. And, notwithstanding its size, renewable energy will power 95% of the center’s energy needs.

According to the China Internet Information Center, “The design of the building is based on the sundial and underlines the solicitation of hunt renewable energy sources to change fossil fuels.” Also, as a symbolisation of decent energy, the exterior is covered in white.

Green Building International
Green Building International
Green Building International

Green Building International

Located in Dezhou – China, this is the biggest solar powered sundial building. This is naif antiquity design for conference and exhibition center. Green ideas hit been applied throughout the construction. The external structure of the antiquity utilised exclusive digit percent of the steel utilised to create the Bird’s Nest. Advanced roof and wall insulation mean forcefulness fund 30 percent

Green Architecture Building

The Burnside Rocket is a new mixed-use antiquity located at the corner of East Burnside and NE 11th Avenue in Portland, Oregon. The site is a 3,800sf (350m^2) former vacant lot, adjacent to an indoor sway rise gym. The antiquity includes 16,500sf (1533m^2) of indoor area on four floors, plus outdoor terraces at each level. Construction was completed in April 2007, and the antiquity is full leased. The project team is projecting LEED Platinum certification.

Green Architecture Building

The building features a total of 16,500 square feet split between four floors. There’s an edible roof that provides matter for the restaurant a level below. And the tenants are all on a flooded service lease, as opposed to the triple-net lease, providing a business goodness to the owner for streaming the building efficiently.

Burnside Rocket was designed to use 50% less energy than a conventional space. It does that in part with reinforced wall and roof insulation, high action fenestration, overhangs and window setbacks, highly economical lighting design, economical ground liquid modify pumps, and husbandly liquid modify recovery using desuperheaters.

Project Team
Architect of Record : Francis Dardis, FBD Architecture
Lead Designer : Kevin Cavenaugh, some knucklehead
Structural Engineer : Wade Younie, DCI Engineers
General Contractor : Bob Schommer, A.C. Schommer & Sons
Energy Consultant : Brian Thornton, designer Consulting
LEED Consultant : Ralph DiNola, Green Building Services
LEED Consultant : Steffen Brocks, BEA Consulting
Mechanical Engineer : Dan Wehage, Wehage Engineering
Plumbing Engineer : Don Parrish, MEP Consulting
Electrical Engineer : Greg Kohn, Kohn Engineering
Civil Engineer : In-Tae Lee, OTAK
Traffic Engineer : Scott Mansur, DKS Associates
Landscape Architect : Pat Lando, Lando and Associates
Art Panel Curator : Ruth Ann Brown, New dweller Art Union
Detailer : book Cohen, Fat Pencil Studio
Sage : Gary Kobielski, Pro emancipationist Mobile Welding

Green Architecture Building
Green Architecture Building
Green Architecture Building
Green Architecture Building
Green Architecture Building
Outside View Burnside Rocket Building

Green Architecture Building

The Burnside Rocket is a new mixed-use antiquity located at the corner of East Burnside and NE 11th Avenue in Portland, Oregon. The site is a 3,800sf (350m^2) former vacant lot, adjacent to an indoor sway rise gym. The antiquity includes 16,500sf (1533m^2) of indoor area on four floors, plus outdoor terraces at each level. Construction was completed in April 2007, and the antiquity is full leased

My Family On Australia Day


I'm a week late I know but didn't get a chance to upload these earlier. Last tuesday was Australia Day and we had a wonderful family BBQ at my mum's new place. I have an extremely talented photographer brother in law and I had to show off his pics of the day :)


My girl Soph :)


My boy Will :)


My baby nephew Logan :)



My big nephew Zach :)





Pool fun with Zachy and his dad :)





My mama :)






The food and beverages were heavenly :)








My brother in laws Scott and Rique and my sister Sarah :)




Awwww it was too much for some ;)

On another small note my son started highschool (middle school) last thursday and I'm still trying to come to terms with it hahaha :)
How did he get so big so fast?

Will and his best mate Bailey :)
I know this post is completely design unrelated but I couldn't help but show off my beautiful family. They mean the world to me :)






Architecture Design Gentofte Hospital Extension

Located in Gentofte, C. F. Møller Architects have designed healthcare architecture building design of Gentofte Hospital Extension. The newborn recent treatment wings, situated as cores to the existing facilities, ensure the forthcoming functionality and plasticity of Gentofte’s unique historically and urbanistically integrated infirmary complex. The newborn buildings are a amount of 14.000 m2, and house 24 newborn high-tech operation theatres, 16 qualifier tending units, 30 post-operation units, a newborn main entrance, a newborn café, individual clinical facilities and out-patient departments as well as a newborn highly automated bicentric sterilized supply department. With the inauguration, Gentofte Hospital holds the regions largest operations capacity. Apart from housing the visible newborn facilities, the buildings also improve the underlying processes and routines of the infirmary operation. The newborn upraised walkway connections for instance help bond the entire Byzantine more closely together, creating shortcuts and improved transport logistics between the different departments.

architecture Design Gentofte Hospital Extension

Construction commenced in December 2006 and has completed on time and on budget. The newborn buildings total 14,000 sq m and house 24 newborn high-tech operation theatres, 16 intensive tending units, 30 post-operation units, a newborn main entrance, a newborn café, several clinical facilities and out-patient departments as well as a newborn highly automated bicentric sterile cater department. With the inauguration, Gentofte Hospital holds the region’s maximal dealings capacity.

The newborn layout extends and transforms the urban hospital by inserting a new, modern core in the courtyards of the example figure-of-eight formed complex, in the form of two atrium-buildings adjoining to the example buildings by enclosed walkways. To keep the clear case of the 1920’s brick buildings of the complex, the newborn additions are light and transparent, with satinated render facades.

architecture Design Gentofte Hospital Extension

Working with the principles of Healing Architecture, based on studies of the impact of the built environment on the hospital’s users and patients, has resulted in ample use of daylight everywhere, well proportioned spaces and use of uncolored materials, as well as new qualities in the exterior spaces. C. F. Møller Architects has also fashioned the genre architecture of the naif courtyards, now overturned into car-free oases intimately related to the indoor spaces.

Partner and Architect Klavs Hyttel explains: “By placing the new buildings as the supplying heart in the middle of the figure-eight layout, Gentofte Hospital is transformed from a complex structure into a welcoming and comprehendible architecture, where the naif courtyards’ including and interesting interplay between indoor and exterior guides you finished to your destination.”

architecture Design Gentofte Hospital Extension

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Archive